PITH-Solutions

Integrale veiligheid bij veilig werken op hoogte

Waarom PITH?

Omdat onze oplossingen méér veiligheid en gebruiksgemak bieden tegen vaak (veel) lagere kosten. Ga maar na:

1. Altijd van bovenaf aangelijnd

Bij traditionele valbeveiliging bevindt het anker zich vaak ónder de gebruiker. Daardoor is er bij een val vaak een aanzienlijke ‘vrije valruimte’ van enkele meters. Dat verhoogt de kans op letsel.

PITH-Solutions gebruikt een mobiele mast of lijnsysteem over de nok van een hellend dak. Daardoor zijn mensen altijd van bovenaf aangelijnd. De vrije valhoogte is daardoor veel kleiner én de bewegingsvrijheid is groter.

2. Ook beveiligd op de ladder​

Dankzij het gebruik van grondankers doet ons valbeveiligingssysteem zijn werk al vanaf de eerste trede op de ladder. Dit in tegenstelling tot traditionele systemen, waarvoor een gebruiker eerst het dakanker moet bereiken.

Kortom: met PITH-Solutions zijn gebruikers ook op lagere hoogtes uitstekend beveiligd. Ook bijvoorbeeld bij het werken op lage platte daken.

3. Gebruiksvriendelijk

Het installeren van grondankers is eenvoudig en hoeft maar één keer te gebeuren. Het plaatsen van de mobiele mast is ook kinderspel, en we maken het vervoer ervan eenvoudig met een speciaal ontworpen transportmodule.

Vervolgens is het aanlijnen zelf niet anders dan bij alle gangbare valbeveiligingssystemen. Met toegankelijke trainingen frissen we zo nodig de kennis van mensen op en helpen we ze om altijd veilig het dak op te gaan.

4. Kostenbesparend

Het installeren van onze grondankers is een eenmalige investering, die tientallen jaren meegaat. Veel goedkoper dus dan bij elke klus weer steigers opbouwen of dakankers plaatsen (die jaarlijks gekeurd moeten worden).

Hoeveel u bespaart? Dat verschilt per situatie. Maar het kan in veel situaties over de levensduur van een object om vele duizenden euro’s gaan. Onze rekenmodule geeft u snel een indicatie.

5. Duurzaam en degelijk

De producten van PITH-Solutions zijn circulair ontworpen: ze kunnen eenvoudig worden ontmanteld en gerecycled. Stalen elementen zijn voorzien van een beschermende zink-aluminiumlegering. Daardoor heeft het weer er nauwelijks vat op en kunt u ervan op aan dat het systeem tientallen jaren in goede conditie blijft.